MO* mondiaal nieuwsAuteur Helena Coen

Een bos dat voornamelijk uit eetbare planten bestaat en als bedoeling heeft mensen bij elkaar te brengen en te inspireren. Het bestaat en het is blijkbaar ook een trend aan het worden. Meer lezen

Eenvoudiger voedsel schenken

Auteur Luk Lafosse

Na sluitingstijd liggen er bij de warme bakker Jo Callewaert nog heel wat lekkere broodjes in de rekken, perfect eetbare voedingswaren die niet tot bij de klant geraken. Bakker Jo is niet de enige, in Vlaanderen gaat elk jaar 2 miljoen ton voedsel verloren. Schenkingbeurs.be wil hier verandering in brengen. Meer lezen

“ik gebruikte mijn voortuin niet en maaide toch iedere week het gras”

AUTEUR

Tom Callebout, een interieurarchitect uit de zilversparrenstraat in Sint-Kruis stelde in 2011 zijn voortuin open als publieke ruimte. “Ik gebruikte mijn voortuin niet en maaide toch iedere week het gras”, zo staat te lezen in een tekst die hij indiende voor het burgerparticipatieproject “de toekomst van Brugge“.  Met dit project wou hij de sociale cohesie in z’n buurt vergroten en de snelheid van het verkeer in de straat wat afremmen.   Meer lezen

RELEVANTIE:

Transitie: ‘Steeds meer mensen zijn op zoek’

Transitie – Ecoside