logo blog uit de community

AUTEUR Lieven De Cauter

Toen onze vliegtuigen opstegen om IS te gaan bombarderen, dacht ik: hier komen aanslagen op ons grondgebied van. Maar ik schijn de enige te zijn geweest. Ja, dit nogal belangrijke detail wordt door zowat alle commentatoren vergeten: wij zijn in oorlog tegen IS. Franse en Belgische vliegtuigen bombarderen IS, onder Nato-vlag weliswaar. Terecht misschien. Maar het blijft een feit dat represailles tegen doelwitten hier een zekere logica hebben: jullie bombarderen ons, wij slaan terug met aanslagen. En die logica gaat terug tot de illegale invasie in Irak, die verkocht werd als wraakactie voor 9/11 (hoe ongelofelijk dat nu ook moge klinken). Dus iedereen kon weten dat zodra we gingen bombarderen er vroeg of laat aanslagen zouden komen. Te meer daar Syrië-strijders terugkeren en dus wij met getrainde en geharde soldaten te maken hebben.  Meer lezen

Een paar bedenkingen bij de Charlie Hebdo-commotie

AUTEUR Kristof Decoster 

Vrees dat ik niet de enige ben, maar ik kan het toch niet laten om enkele – naar ik vrees niet echt politiek correcte – opmerkingen bij de Charlie Hebdo-commotie in onze media neer te pennen. 1.       Ik heb persoonlijk grote moeite met het bovenhalen van de “grote woorden” over democratie en persvrijheid in Europa als zijnde onze ‘core values’ als de afgelopen vijf jaar in de eurozone een nogal autoritair socio-economisch bewind is gevoerd, zonder veel respect voor democratische…Lees meer