logo Knack.beAuteur Simon Demeulemeester

Mens en natuur: ze zijn een en ondeelbaar. Toch gedraagt de soort die – voorlopig – als slimste uit de evolutie kwam, zich niet altijd even verstandig. Flora en fauna moeten het vaak ontgelden in de menselijke drang naar vooruitgang.

Het is een verhaaltje dat – zeker in de context van de klimaatverandering – al vaak verteld werd. In dit filmpje doet illustrator en animator Steve Cutts dat net iets anders dan gewoonlijk. Schijnbaar luchtig en vrolijk, wat de realiteit net dat tikkeltje bijtender maakt. Niet om vrolijk van te worden.

MO* mondiaal nieuws

Optimisme is geen “morele plicht”

column Jan Mertens

Iets met het woord plicht klopt niet in de stelling dat optimisme een “moral duty” moet zijn, zegt Jan Mertens in zijn column. De waarheid onder ogen zien, misschien is dat wel een morele plicht. Of een deugd. Meer lezen

RELEVANTIE

Waarom moet alles gemakkelijk zijn?

Burgerschap is meer dan onze portemonnee