Heeft u ooit écht leren communiceren?

MO* mondiaal nieuws

Auteur Tobias Leenaert

 

 

 

Veel van de ellende die de Homo sapiens zichzelf aandoet op planeet aarde zou vermeden kunnen worden als we allemaal met elkaar op een rustige, wijze en empathische manier zouden kunnen communiceren, zo denk ik soms bij mezelf. Maar wanneer ik zo rondkijk op Facebook en internetfora – waar vaak binnen de eerste vijf reacties al wordt gescholden –  dan lijkt het niet direct de goede richting uit te gaan. Velen van ons spreken vier of meer talen, maar eigenlijk hebben we nooit echt goed leren communiceren. Meer lezen

Hoe openhartig kan je zijn?

Er wordt nogal wat geklaagd en gejammerd over de nieuwe media. Facebook en co zijn inderdaad plekken waar regelmatig wordt rond gescholden. Er wordt veel nonsens op geschreven. Er is vaak een gebrek aan respect voor elkaars privacy (ook vanuit bedrijven als Facebook zelf, uiteraard).
Maar sta me toe even een mogelijk positief aspect van de nieuwe media te belichten. Zou het kunnen dat Facebook en andere nieuwe media, van blogs tot forums, de openheid waar ik voor pleit, kunnen bevorderen? Meer lezen

RELEVANTIE:

Flatlife en De eenvoud van Konflikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s