Zonsverduistering om 10u35: tijd voor een Diogenische reflectie

Acta Sanctorum

KernenergieZo dadelijk gaan we het meemaken, beste vrienden: het non-event van de zonsverduistering. Eigenlijk een aardverduistering want de zon brandt lekker verder, het is alleen de maan die er even komt voor schuiven en het zicht bederft. Hoe onnozel op zich ook, het leidt (zoals altijd) tot een paar interessante nevenbedenkingen.
Zo is onze behoefte om veel lawaai te maken in groep, een klassieke strategie om de vijand af te schrikken, ook gebruikt om de maan weg te jagen tijdens zo’n eclips,- want stel u voor dat ze daar zou blijven staan en we voor eeuwig in de schemering zouden verblijven. De Germanen maakten dus veel tamtam tijdens het gebeuren, maar lang voor hen ook al de Chinezen, die daartoe speciaal het vuurwerk uitvonden: ze geloofden namelijk dat een apokalyptische draak de zon zou verslinden, en het was kwestie om dat beest met de nodige decibels en springtuig te verjagen…

View original post 538 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s