De Toekomstfabriek over Wonen from DOCWERKERS on Vimeo.

In deze reportage gaat de Toekomstfabriek op bezoek bij drie initiatieven die positieve alternatieven bieden voor de woonproblematiek in Vlaanderen. Het Gentse Boerenhof, de Beweging Recht op Wonen en Comunity Land Trust Gent (CLT).

De Toekomstfabriek is een initiatief dat gedragen wordt door negen organisaties uit het middenveld: Victoria Deluxe, Samenlevingsopbouw Gent, Kunstencentrum Vooruit, Vrede vzw, Links Ecologisch Forum, ABVV Oost-Vlaanderen, Beweging.net, Gent-Eeklo, Masereelfonds Gent en Vormingplus Gent-Eeklo. Bedoeling is een vernieuwende (re)politiserende werking te ontwikkelen die, wars van elk dogmatisme, van onderuit op wil werken aan een grondige structurele hervorming van onze samenleving.

Deze reportage is gerealiseerd door de ‘werkgroep wonen’ van de Toekomstfabriek, met de ondersteuning van Victoria Deluxe vzw en het EWI. Docwerkers vzw begeleidde de groep bij het opstellen van het script en verzorgde beeld en montage.

Voor meer informatie surf naar eenanderland.be