Dossier Uw hormonen lopen gevaar

MO* mondiaal nieuws‘Europese Commissie liep blindelings in de val van de industrie’

Europa was in 2013 op weg om gevaarlijke hormoonverstorende stoffen te verbieden. Totdat chemiegiganten als Bayer en BASF daar lucht van kregen. Wat volgde was intense druk en een “pseudo-wetenschappelijk debat”. ‘Het doet denken aan de technieken van de tabaksindustrie.’

IQ-verlies, kanker en onvruchtbaarheid: wetenschappers zien steeds duidelijker de gevaren van hormoonverstoorders. Door gebruik van o.a. drankblikjes, tandpasta en shampoo heeft elke Belg stoffen als bisfenol A en ftalaten in het systeem. Maar terwijl de wetenschap spreekt van een globaal gevaar laat Europa de oren hangen naar de wensen van de industrie. Een dossier met zorg voor de toekomst. Meer lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s