Heksenjagen

logo blog uit de communityAUTEUR Jeroen Verhelst

De term heksenjacht werd de voorbije dagen weer veelvuldig gebruikt, in een actuele context weliswaar. Aan de ene kant was er de kritiek op de media, omdat zij onzorgvuldig zouden omgesprongen zijn met de klacht tegen Steve Stevaert. Het vermoeden van onschuld zou opgeofferd zijn voor de door verkoopcijfers opgedreven sensatiezucht van de redacties. Eenzelfde golf van verontwaardiging, maar vanuit een ander ‘kamp, kwam er naar aanleiding van het bericht dat enkele ouders in beroep gingen gaan tegen de beslissing van de raadkamer om Juf Magalie niet te vervolgen door gebrek aan bewijs. Daar waar de verontwaardiging bij de ene vooral vanuit linkse hoek kwam, was het bij de ander vooral een sentiment uit rechts hoek. Meer lezen

One thought on “Heksenjagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s