Pleidooi voor het behoud van het digitale gemeengoed

logo blog uit de communityAUTEUR Gwen Verlinden (redacteur ZENIT Magazine).

In het begin van de herfst las ik op deze site een artikel over peer-to-peer en hoe dit soort van netwerk ons zou leiden naar een nieuwe vorm van economie. Datzelfde semester volgde ik colleges in Gent waarin werd gefilosofeerd over ons gemeengoed; dat wat noch privé, noch privaat is en aan ons allen toebehoort. Deze samenloop bracht me ertoe zelf de pen ter hand te nemen. Als er op dit moment iets is dat de utopie van de common benadert, dan is dat het internet wel. Net zoals het Amazonewoud moest wijken voor de uitbreiding van de veeteelt van McDonald’s, enten de flitsende peer-to-peer bedrijven zich nu op het digitale gemeengoed. Meer lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s