We are all individuals!

logo blog uit de communityAUTEUR Jeroen Verhelst.

‘Individualisme’ is een toverwoord dat te pas en te onpas wordt gebruikt, al even vaak in een positieve als in een negatieve context. Individualisme heeft een duidelijk maatschappelijke betekenis, waarbij de waarde van het individu en dienst vrijheid boven dat van het collectieve wordt gezet. Een mens moet de totale vrijheid en zelfrealisatie nastreven. Dit kan makkelijk gekoppeld worden aan een politieke betekenis, vooral verankerd in de liberale en libertaire gedachteleer. De vrijheid van het individu primeert hier boven het collectivisme. Het gaat dus niet zelden over burger vs. overheid. Vanuit de andere hoek wordt het dan weer negatief benaderd, vereenzelvigd met egoïsme, graaizucht en het afbrokkelen van samenhorigheid en samenleving. Eenzaamheid is een direct gevolg van het toenemend individualisme. Meer lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s