Links en de islam: heeft Maarten Boudry het licht gezien?

Acta Sanctorum

Nog altijd blijf ik me verbazen over de bokkensprongen en het vreemde politiek-correct selectiemechanisme dat de media eigen is.

De islamkritiek in Vlaanderen is niét het monopolie van Filip Dewinter. Maar vermits links traditioneel elk geluid uit islamkritische hoek als ‘racistisch’ bestempelt, werd er een soort cordon médiatique gehandhaafd rond al wie zich daarin durfde uiten. Ik spreek hier niet alleen over mezelf, maar ook over figuren als Wim van Rooy, Koenraad Elst en Urbain Vermeulen. Stuk voor stuk kenners terzake.

Onze stelling was en is, dat de islam in zijn huidige vorm onverenigbaar is met het gedachtegoed van de Westerse Verlichting, die tot de seculiere rechtstaat leidde zoals we hem vandaag kennen, inclusief vrijheid van meningsuiting, gelijkheid van man en vrouw, respect voor elke seksuele geaardheid, scheiding der machten, strikte scheiding van kerk en staat, enz.  De vrijheid van godsdienst stopt daar, waar één godsdienst zich uitroept tot de…

View original post 397 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s