‘Hoe lobbyisten ons de dood injagen en wat we eraan kunnen doen’

logo Knack.be ‘Lobbyen is doorheen de voorbije decennia een miljardenindustrie geworden en de regelgeving hieromtrent blijft hopeloos achter: nog steeds zijn bedrijven niet verplicht hun lobbypraktijken te registreren’, schrijft Sam Proesmans van de Vrijdaggroep.
Meer lezen

MO* mondiaal nieuws Nederlandse banken geven miljoenen uit aan lobbyen

De grote Nederlandse banken geven miljoenen euro’s uit aan lobbyen. Vaak zijn ze niet transparant over de activiteiten, staat in een nieuw rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO). Meer lezen

lobbying

transparenty logo
Lobbying in Europe: hidden influence, privileged access

This report examines the practice of lobbying and the attempts to regulate it in 19 European countries and within the three core EU institutions. It comes at a time when public trust in government is at an all-time low and the practice of lobbying is widely associated with secrecy and unfair advantage. It also comes at a moment when an increasing number of governments in Europe are promising to tackle the problem of undue influence in politics, and the need for good government is particularly pressing given the range of economic, social and political challenges currently faced by European countries and EU institutions. Download the report | View online

RELEVANTIE:

Politiek bedrijven in Europa, hoe ziet dat er van dichtbij uit?

Shell lobbied to undermine EU renewables targets, documents reveal

2 gedachtes over “‘Hoe lobbyisten ons de dood injagen en wat we eraan kunnen doen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s