‘Soms hoop ik dat ze me zo hard slaan, dat ik sterf’

logo Knack.beAUTEUR Wided Bouchrika.
Een 17-jarig meisje heeft getuigd over haar gruwelijke leven als seksslavin van de Islamitische Staat (IS). ‘In dit huis zijn we met ongeveer 40 vrouwen en meisjes. We zijn allemaal Jezidi en worden allemaal gefolterd. Al mocht ik overleven, nooit krijg ik deze horror uit mijn hoofd’.

‘We zijn hier met een veertigtal en we worden allemaal gefolterd’, aldus het meisje. De Jezidi-vrouwen en meisjes worden in ‘drie horrorkamers’ op de bovenste verdieping, vaak door meerdere mannen, tot drie keer per dag verkracht. Sommige zijn nog geen dertien jaar oud, meent Mayat. Meer lezen

vrouwen filmen stiekem hun leven in Raqqa

De twee vrouwen woonden al in Raqqa toen IS binnenviel. Sindsdien hebben ze al meerdere executies en martelingen gezien. Bron NRC.nl

logo Knack.be‘Jihadi’s reserveren exclusieve hel voor vrouwen: Waanzin, maar wel met een doel’

AUTEUR Simon Demeulemeester

De strategie van jihadistische organisaties als Islamitische Staat (IS) en Boko Haram overstijgt het slagveld, schrijft Ghitis. ‘Hun behandeling van vrouwen speelt een belangrijke rol in hun ambitieuze, radicale strategie. De vijand – mannen – doden: dat is de manier om veldslagen te winnen en territorium te veroveren. Wat ze vrouwen aandoen heeft een ander doel: het maakt deel uit van het grote plan om een kalifaat uit te bouwen.’ Meer lezen

RELEVANTIE

Dossier IS

Een gedachte over “‘Soms hoop ik dat ze me zo hard slaan, dat ik sterf’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s