Burger Opstaand

Tot de soevereiniteit is heroverd en de democratie hersteld.


In meer dan tien steden staan burgers wekelijks op. Op de Grote Markt, voor het Stadhuis, aan het Parlement.

Grote Markt van Antwerpen: burgers staan op

Frederik Sadones – Sarah Wagemans

Op de Grote Markt van Antwerpen hebben woensdagavond honderd mensen… recht gestaan. Het was een alternatief protest tegen de uitlatingen van burgemeester Bart De Wever over Berbers en de arrestatie van 210 mensen een week eerder. Meer lezen

Burgers. Opstaand. Een reeks pleinportretten

logo DeWereldMorgen.beAUTEUR Sarah Wagemans.
Sinds een tweetal weken kan je op woensdagavond op tal van pleinen in tal van Belgische steden burgers tegenkomen. Burgers. Opstaand. Ze arriveren om 18u. Elke woensdag. Wat doen ze op het plein? Waarom staan ze daar? Wat willen ze? Wat denken ze?

Dit is geen oproep. BURGER OPSTAAND is geen manifestatie. Dit is geen betoging of demonstratie. Het is geen sit-in, geen blokkade, geen piket. Het is zelfs geen verstoring van de openbare orde, geen overtreding van de wet. Dit is een burger, opstaand om de democratie en de vrijheid van meningsuiting te heroveren. Dit is geen oproep. Maar indien andere burgers ook opstaan, dan houden we 2 meter afstand. Zo is het ook geen samenscholing.

Burger. Opstaand: elke woensdagavond vanaf 18u. In verschillende steden in België. Meer lezen

Burger opstaand in Brugge… tot volgende woensdag?

AUTEUR Agnes

Burger opstaand richt zijn pijlen op de huidige regering maar voornamelijk op de Europese Trojka, het IMF (Internationaal Monetair Fonds), de Europese Centrale Bank en de Europese commissie. We zijn hoe langer hoe meer wereldburgers en de wetten worden supranationaal gemaakt. Zij leggen ons bezuinigingen op die de federale en regionale regeringen moeten uitvoeren. We komen op tegen alle partijen die dit besparingscontract met de Europese Commissie hebben getekend, SP.A, Open-VLD, CD&V, NV.A , LDD en Ecolo. En dit besparingsbeleid moet ongedaan gemaakt worden op Europees niveau.

Kijk naar Syriza, de strijd wordt op Europees niveau gevoerd, voornamelijk met de ECB en het IMF! Zowel linkse als rechtse krachten bundelen er samen hun verzet tegen de Europese Trojka. Al de rest is overtollige ballast die de gelederen verdeelt. De Belgische unionisten, de globalisten, de feministen, nationalisten of eender welke religie gaan ons niet redden van de besparingen, maar enkel een gezamenlijk verzet tegen de Europese Trojka!!!

We waren met een kleine twintigtal aanwezigen voor ‘Burger opstaand te Brugge’. De één kenden we al wat beter dan de ander. Mensen van Oostende, die meereden met de fietstocht HBH, zijn naar Brugge afgezakt met de fiets. Anderen zijn met de trein gekomen. Oostende was goed vertegenwoordigd. Proficiat!
De Bruggelingen die aanwezig waren zijn actief bij Hart boven hard Brugge, Occupy Brugge of zijn politiek actief…

Wie tijd had ging nog mee naar De Snuffel om iets te gaan drinken. Bemoedigend en hartverwarmend om kennis te maken met mensen met dezelfde drijfveer ‘Een meer rechtvaardige wereld’!
Als ieder iemand meebrengt naar ‘Burger opstaand Brugge’ dan zijn we de volgende keer met een dertigtal. Doe je mee aanstaande woensdag 15 april en volgende van 18u tot 18u45 uur op de markt van Brugge?

https://www.facebook.com/events/345443952327609/

2 gedachtes over “Burger Opstaand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s