logo De RedactieAUTEUR Elke Van Huffel.

Ook de Koppen-reportage gezien over baksteenblues? De 25-jarige Koppen-reporter Karine Claassen wil graag een huis kopen samen met haar vriend, maar verslikt zich in de torenhoge prijzen op de huizenmarkt. Daarom gaat ze in de reportage op zoek naar alternatieven: leven in een tipi slash chalet, of een container bijvoorbeeld. Een andere getuige in de reportage moest dan weer de nodige 70.000 euro bijeensprokkelen bij vrienden en familie, omdat de bank haar geen geld wilde lenen.

Het probleem van dure woningen is niet nieuw, en wordt gelukkig regelmatig aangekaart in de media. Toch mis ik één aspect in de berichtgeving: de mogelijkheden die je hebt als alleenstaande. Namelijk: zo goed als nihil. (Alleenstaande, een verschrikkelijk woord eigenlijk: spontaan doemen beelden van mezelf in peignoir op met een paarse permanent, panda-ogen van uitgehuilde mascara en veertien katten die restjes afhaalchinees oppeuzelen van een week oud. Zo erg is het overigens niet met me gesteld, maak u geen zorgen.) Meer lezen

Alleenstaande