follow the money logoAUTEUR Mitchell van de Klundert

Een poging van de Europese Commissie om handels- en investeringsverdrag TTIP in een positiever daglicht te stellen werd maandag de grond ingeboord door uitspraken van Stephen Selig, de Amerikaanse onderminister voor internationale handel tijdens een handelsmissie in Parijs. Dat men als politicus moet beschikken over een antenne voor gevoelige onderwerpen was de voormalige Wall Street-bankier kennelijk ontgaan.

Stephen M. Selig is een man met een missie. De voormalig Wall-Street bankier met veel spaarcentjes in verschillende belastingparadijzen werd door President Obama in juni 2014 benoemd tot onderminister van Economische Zaken, belast met internationale handel. Een van de belangrijkste posities binnen het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken. De missie van Selig: handel- en investeringsverdragen afsluiten zoals TTIP met Europa, en TPP met de landen rondom the Grote Oceaan. Meer lezen