logo blog uit de community   AUTEUR Luc Vanheerentals.

“Nog steeds starten buitenlandse multinationals tegen de wil van de Mapuche nieuwe projecten ter ontginning van de ondergrond van ons land. Wie protesteert wordt hardhandig aangepakt door het regime. Zo eisen wij de vrijlating van 18 politieke gevangenen die ten onrechte opgesloten zitten omwille van demonstraties tegen deze grote bedrijven. Wij protesteren ook tegen het feit dat Bachelet tijdens het bezoek aan ons land met haar gevolg ook aanstuurt op nieuwe contacten met bedrijven die activiteiten willen ontplooien in Mapuche-land”, aldus een woordvoerster van de ‘Coordinatie Mapuche in Europa’, de organisatie die het initiatief nam tot de protestactie. Meer lezen

MO* mondiaal nieuwsMichelle Bachelet tussen utopie en realiteit       AUTEUR Alma De Walsche   Mapuche- kwestie

Tijdens haar toespraak aan de KULeuven hielden een viertal Mapuche-vrouwen in de zaal  een kleine actie door de eis op te steken om 18 politieke gevangenen van hun volk vrij te laten.

Volgens de Coördinatie voor Mapuche in Europa zitten ze vast op grond van valse beschuldigingen. ‘De neoliberale politiek zet de deuren open voor multinationals die op onze gronden de natuurlijke rijkdommen komen exploiteren, met onherstelbare sociale en ecologische schade tot gevolg’, aldus de Mapuche-vrouwen. Meer lezen
Lees hierover ook het Mapuche-dossier op MO*