MO* mondiaal nieuwsINTERVIEW Alma De Walsche .

De wereld verkeert vandaag in een diepe crisis. Tegelijk wil men ons doen geloven dat het neoliberale groeimodel het enig mogelijke is.  De Portugese socioloog Boaventura de Sousa Santos doorprikt die mythe en maakt er zijn missie van om een kennisleer van alternatieven uit te bouwen. Hoog tijd dat de universiteiten ramen en deuren openen om alternatieve kennis binnen te laten, aldus de Sousa. Meer lezen

logo blog uit de community    Een open brief aan Facebook

Auteur Luca Janssens

Hollande verklaart oorlog. Grote praat. Onzin. Wilders. Jambon. CNN. FOX. Wereldpers. IS zit in een hoekje en lacht haar scherpen tanden bloot. Hoe is het mogelijk dat wereldleiders de vicieuze cirkel blijven aanvoeren. Hier is een perpetuum mobile. Het begin is duidelijk, het einde is zoek.

Als er iets is dat we kunnen doen, is een spiegel vormen voor onze leiders. Het is nodig dat we hen laten weten dat we weten dat het hun schuld is. IS is niet geboren uit de Islam die de wereld zo begint te haten en te vrezen. IS is enkel omdat het Westen het gecreerd heeft. IS is meer dan een idee geworden, het is een kracht. Een kracht die aangezwengeld wordt door het Westen door een falend buitenlands en binnenlands beleid. Een kracht die groeit door onvrede, door racisme dat niet aangepakt wordt. Een kracht die zal blijven groeien als deze niet correct aangepakt wordt. Meer lezen