logo DeWereldMorgen.be Auteur Robrecht Vanderbeeken

Kunstenaars die ons probeerden te waarschuwen voor de praktijken van Monsanto door actie te voeren tegen de gesubsidieerde samenwerking van deze killermultinational met de UGent, werden door onze beleidsvoerders aan de publieke schandpaal genageld. Vandaag blijkt hoe onrechtvaardig dat was. Meer lezen

Artiesten en syndicalisten aller landen…logo recto verso

Auteur Wouter Hillaert

Zet een theatermaker, een vakbondsleider en een activiste bijeen, en over één zaak zijn ze het snel eens: verzet moet én kan, vandaag meer dan ooit. Maar hoe? De frak van de vakbond zit te strak, vinden Pieter De Buysser en Rachida Aziz. Wij kijken wel breder dan arbeid alleen, verdedigt Rudy De Leeuw. Maar wat kan er samen? Een onuitgegeven dialoog over betaal-stakingen, clowns op straat en Luc Tuymans op 1 mei. ‘Er is nu een momentum dat we moeten pakken, let’s go !’ Meer lezen

‘Wij zijn vergeten dat wij soeverein zijn’

Auteur Arne De Winde

Zelf denken! De titel van het jongste boek van sociaal psycholoog Harald Welzer is niet toevallig een imperatief. Welzer roept op tot weerstand, in de eerste plaats weerstand tegen onszelf. Voorbij de impasse van dodelijke logica’s als groei en expansie spoort hij ons aan om de wereld zelf vorm te geven, via andere modellen van leven, consumeren en (politiek) handelen: ‘Het komt erop aan de wereld uit te mesten.’ Meer lezen

RELEVANTIE:

Filmmakers moeten stelling nemen