Overwinning Corbyn brengt media (nog) niet tot inzicht

logo DeWereldMorgen.beAnalyse Lode Vanoost

De Belgische media volgen die lijn van de Guardian, de Independent en de BBC. De Standaard geeft een versie van Corbyn’s overwinning, zoals je dat van deze conservatieve kwaliteitskrant mag verwachten.

VRT-correspondent Lia van Bekhoven somt dezelfde argumenten op als de Britse liberale media. Wat opvalt zijn de onuitgesproken premissen. Het huidige austeriteitsbeleid met zijn bikkelharde antisociale gevolgen die eenzijdig de arme bevolking en de loontrekkende werknemers treffen, terwijl de rijken ongemoeid worden gelaten, is volgens haar géén vorm van klassenstrijd en leidt dus ook niet naar de ondergang.

Ook De Morgen neemt de onbewezen premisse van de Britse media voor waar.

Je zou logischerwijze verwachten dat de Britse media na deze eclatante overwinning van een outsider met uitsluitend hulp van de sociale media tijd zouden nemen voor enige introspectie, of minstens zouden erkennen dat ze de publieke opinie verkeerd hadden ingeschat. Meer lezen

Normvervaging-in-de-journalistiek-en-het-al-dan-niet-bewust-bijkleuren-van-opinies-door-redacties
Meer lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s