Media en beeldvorming

logo De correspondent

Kijktip: Zo maak je van een drukke Brusselse winkelstraat een spookstad in de ban van terrorisme

Auteur Rob Wijnberg

Hoe aanslagen en de nasleep ervan in beeld worden gebracht door media, bepaalt in sterke mate hoe we over terrorisme denken. Ik trof de afgelopen dagen veel interessante media-analyses aan over de beeldvorming rondom Parijs. De meest interessante inzichten die ik aantrof deel ik graag. Plus: een ontnuchterend filmpje van een fotograaf, op zoek naar dreiging in de straten van Brussel. Meer lezen

Mini-docu: Hoe een mediastorm over Molenbeek trok (en de stilte erop volgde)

Auteur Jos De Putter

Opeens was Molenbeek wereldnieuws. Daags na de aanslagen van 13 november in Parijs bleken meerdere daders met de Brusselse deelgemeente te maken te hebben. De media presenteerden de plek als ‘een lopende band voor terroristen.’ De Belgische regisseur Peter Krüger woont om de hoek en maakte een filmische bespiegeling over beeldvorming en werkelijkheid in Molenbeek tijdens en na de ‘lockdown.
Meer lezen + video

Waarom u mij nog minder vertrouwt dan politici en bankiers

Auteur Rob Wijnberg

Als je als beroepsgroep minder wordt vertrouwd dan politici, bankiers en EU-technocraten, dan kun je veilig concluderen: Hilversum, we have a problem. Waarom gelooft de burger eerder een tweedehandsautoverkoper dan een journalist? Meer lezen

RELEVANTIE

Journalistiek in diskrediet

‘Het is gebeurd met de media’

 

 

 

5 gedachtes over “Media en beeldvorming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s