Rekenhof vernietigend over Vlaamse boscompensatie

apache-logoAuteur Jan Walraven

Wat velen al lang zeggen en schrijven, wordt nu bevestigd door het Rekenhof: het loopt serieus mank met de boscompensatie in Vlaanderen. Zo’n 20% van de verplichte compensatie in natura is nog niet uitgevoerd. Met de uitvoering van de financiële compensatie is het nog slechter gesteld. Slechts 700 van de 2.340 ha te compenseren oppervlakte is al aangekocht, maar het Rekenhof is slechts van 380 ha helemaal zeker dat die ook effectief bebost zijn. Meer lezen

MO* mondiaal nieuws

In Vlaanderen is een boom al snel een bos, maar hoort bos niet bij natuur

De toestand van de Vlaamse bossen is problematisch. Bos is schaars en het bos dat we hebben, blijkt niet op een effectieve manier beschermd. Er wordt gestrooid met cijfers en bomen, maar de feiten blijven wazig. De botsing Schauvliege-Deprez maakte duidelijk dat er problemen zijn met het beleid, maar er is meer dan enkel het compensatiefonds dat rammelt.
Een beeldonderzoek en een achtergrondanalyse. Meer lezen

logo Knack.beBos+ klaagt ‘defensieve houding’ Schauvliege aan: ‘Bosbestand krimpt jaar na jaar’

De resultaten van de Bosbarometer van Natuurvereniging BOS+ zijn vernietigend voor minister van Natuur Joke Schauvliege. In tegenstelling tot wat zij zelf beweert, wordt er in Vlaanderen ieder jaar meer bos gekapt dan aangeplant. Meer lezen

The City of Brugge promotes fine dust by cutting down the woods

gekapte bomenJaaroverzicht “Bomen in Brugge” 2015

Meestal worden we pas wakker geschud als er bomen worden gerooid in eigen straat. Vaak horen we dan excuses, zoals ‘het zijn maar enkele bomen’, ‘er zijn nog genoeg bomen’, ‘er is toch een bos vlakbij’, enz… Maar laat ons eens een overzicht maken van het aantal gerooide of bedreigde bomen in de Brugse regio in 2015. Meer lezen

Het Lappersfortbos: Moeder van alle zonevreemde bossen

Lees hier tesis-masterproef  ‘ De bezetting van het Lappersfortbos. Een studie naar het repertoire van de milieubeweging binnen een transnationaal perspectief ‘ ( Met dank aan Ole Mahieu & de Universiteit van Gent, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte ):  De bezetting van het Lappersfortbos 

Een gedachte over “Rekenhof vernietigend over Vlaamse boscompensatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s