logo recto verso Auteur Peter Van Goethem

De Congolezen hebben het nog steeds niet begrepen. Op uitgestrekte palmolieplantage blijven ze machteloos zwoegen voor een hongerloon van twintig dollarcent per dag, terwijl hun westerse landeigenaar tientallen keren dat bedrag neertelt voor artistieke plaatjes van hun labeur. Zonder morren trekken ze in vluchtelingenkampen onder witte tentzeilen waarvan vooral het logo van Unicef in beeld moet komen. Meer lezen

CultureClub
MEER LEZEN

Het artistiek collectief :’Power of Art House’

Power of Art House is een artistiek collectief en een denktank van designers, sociaal-cultureel ondernemers, producenten en andere creatieve denkers. Power of Art House gelooft in een wereld waarin grenzen vervagen, in een menselijke vorm van globalisering.

Wij zien onze creatieve interventies en campagnes als een artistiek wapen waarmee onverschilligheid kan worden bestreden. Wij willen de maatschappelijke betrokkenheid in Nederland vergroten door ogen te openen voor de verhalen van (verre) anderen, empathie en sociale cohesie te versterken en verbindingen te leggen tussen mensen.

Moving People

10.010 mini refugees in the city are telling you about their lives.


Vanaf september 2015 lanceerden wij ons guerrilla streetart project Moving People. Duizenden miniatuurbeeldjes verschijnen op de meest uiteenlopende plekken in Amsterdam en Den Haag. Op bankjes in het park, op stations, op stoplichten, langs de grachten, op het Artisplein, bij verschillende ministeries…ze duiken overal op!
Naar WEBSITE

Guerrilla street art kunstwerk in de Gentse straten

Moving People

Het artistiek collectief en de denktank Power of Art House realiseerde dit street art project eerder al in Amsterdam en Den Haag. Enkele maanden geleden luisterden zij naar het verhaal van vijf vluchtelingen die tot op heden in Gent verblijven. Ze zijn afkomstig uit Mauritanië, Rwanda, Irak, Soedan en Syrië. De thema’s, herinneringen, gebeurtenissen en gevoelens die in hun verhalen naar voren komen, werden visueel vertaald in de houding die hun beeldje aanneemt. Op die manier wil het project vluchtelingen een gezicht geven, hun verhalen vertellen en het gesprek erover ‘op straat’ op gang brengen. Meer lezen