Interview Rob Vellekoop

Een gesprek met een krachtige vrouw die al jaren strijdt tegen het keiharde beleid van migratiebeperking, in woord en daad. Zij is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een aantal artikelen op haar website, omdat deze ‘opruiend’ zouden zijn. Meer lezen

Unknown Pijl en boog levert ALF-activiste celstraf op

Voormalig Animal Liberation Front-activiste Anja Hermans (36) uit Beveren is voor de zoveelste keer veroordeeld. Ditmaal werd ze betrapt in het bezit van een pijl en boog. Meer lezen

Anja Hermans

Opinie Jeroen Olyslaegers

Vrouw van het jaar? Anja Hermans. de vrouw die tot in de eeuwigheid zal worden omschreven als ‘voormalig ALF-activiste’, heeft haar schuld aan de samenleving betaald, maar heeft zich daarna niettemin ingezet voor ons allemaal. zij was het bijvoorbeeld die herhaaldelijk wees op de lachwekkende veiligheidsvoorzieningen van de kerncentrale van Doel door het terrein binnen te dringen.
Intussen begon ze criminologie te studeren en heeft ze nu ook haar diploma op zak.

Ik ken haar …niet persoonlijk, maar bewonder haar vechtlust en haar drang om onze wereld te verbeteren.

Diezelfde vrouw werd nu veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en een geldboete omdat zij in het bezit was van een pijl en boog en daar geen ‘wettige’ verklaring voor had.

yep, goed gelezen.
dat heet pestgedrag, niet meer of niet minder, en het is onrechtvaardig.
we moeten haar verdomme prijzen, niet treiteren.

Godverdomme. Anja Hermans heeft haar prijs betaald aan deze samenleving, daarna is ze beginnen studeren en heeft ze haar diploma gehaald. zij is een activiste, …een betrokken burger en daarmee is de kous af.
wat haar nu overkomt lijkt veel te veel op degoutante pesterij.
laar haar eens met rust, zeg. en wat voor kul is me dat? een wettige reden opgeven voor een niet-verboden wapen, anders wordt het onwettig? wie heeft haar gearresteerd? janssens en janssen, met twee bolhoeden op?

RELEVANTIE

De eeuwige wederkeer van het anarchisme

Weemoed naar provo ?

Het falen van Justitie