Europese Commissie ten dienste van TTIP: nog meer ggo’s

logo DeWereldMorgen.beAUTEUR Lode Vanoost.
De Europese Commissie presenteert op 23 april 2015 een voorstel om de goedkeuringsprocedure voor voedsel en dierenvoeder van genetisch gemodificeerde oorsprong te versoepelen. Europees parlementslid Bart Staes (Groen) noemt deze beslissing woordbreuk van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Commissie.

“De wortel die men de lidstaten nu voorhoudt, is dat ze GGO-producten van hun grondgebied kunnen weigeren volgens dezelfde redenering als de opt-out-regeling voor de teelt van GGO’s. Dit is woordbreuk van Commissie voorzitter Jean-Claude Juncker , die vorig jaar beloofde het Europese besluitvormingsproces te democratiseren. Versoepelen is niet hetzelfde als democratiseren”, aldus Europarlementariër Bart Staes (Groen).

“Steeds opnieuw zien we dat de Europese Commissie de weg bewandelt om het op de markt komen van GGO’s te vergemakkelijken en de Europese lidstaten uit elkaar te spelen. Precies het omgekeerde van wat de Commissie zou moeten doen volgens de Europese logica. Waar het om ging – dat is althans ook wat Juncker heeft gezegd – is dat het democratisch onverteerbaar is dat de Europese Commissie een beslissing pro-GGO’s neemt, tegen een meerderheid van het Europees parlement en de Raad van ministers in.” Meer lezen

Een gedachte over “Europese Commissie ten dienste van TTIP: nog meer ggo’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.