Zwijgen is geen optie

Op “Zwijgen is geen optie” vind je bovenal interviews met mensen voor wie engagement centraal staat in het leven. We portretteren hen als inspiratie, om te ontdekken hoe we zelf de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken dan vandaag.

Ignace Schops kreeg veel waardering voor zijn baanbrekend werk bij het realiseren van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het succes van zijn werk is gebaseerd op het (Re)connection Model, dat tracht om natuur en maatschappij (opnieuw) te verbinden.

Het grote geld: openhartige onthullingen van een insider

Ik hoop oprecht dat velen hem zullen volgen op weg naar een betere wereld waarin het begrip ‘fake news’ niet méér zal zijn dan een vage herinnering. Lees meer op Irma Schiffers blog


logo De Redactie

Kunnen bomen de wereld redden?

AUTEUR Johan Braeckman .

Voor zover ik de herinneringen aan mijn kindertijd mag vertrouwen, ging er in de lente en zomer zelden een dag voorbij zonder dat ik een half uurtje in een boom vertoefde. Ik had het geluk dat er in onze tuin en in de ruimere omgeving meerdere oude bomen leefden, met dikke en stevige takken die toelaten om hoog in de boom te klimmen. Zo nu en dan doe ik het nog wel eens, overigens grotendeels in dezelfde bomen.

Maar, kan uw voornaamste bezwaar zijn, er staat geen geschikte boom in mijn tuin of buurt. Daar heb ik uiteraard maar één goed antwoord op: plant er een, of beter nog, plant er twee of drie. Doe het samen met een kind, het zal het zich blijvend herinneren. Meer lezen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.