Laten we onszelf echt vergiftigen?

logo zembla    We gaan naar de tering door patentering

Het gaat fantastisch met onze voedselketen en watervoorziening, om nog maar te zwijgen over ons milieu! Dit artikel, en mijn volgende artikel gaan hierover, want ik maak me daar echt zorgen over. Binnenkort verschuif ik mijn focus naar de lucht, maar we beginnen eerst op de grond.

Het is natuurlijk al ten hemel schreiend dat Nestlé-baas Peter Brabeck heeft verkondigd dat water geen mensenrecht is, dus water moet worden geprivatiseerd, aldus Brabeck. Ditzelfde verschrikkelijke bedrijf zorgt ook voor GMO’s in babyvoeding, wat vol zit met genetische gemodificeerde maïs en soja. Het is niet voor niets dat deze nieuwe generatie ‘gevoelige’ kinderen allerlei allergieën ontwikkelen voor van alles en nog wat.

En dan hebben we natuurlijk wereldwijd het grote probleem van de veelvuldige aanvragen van patenten ten behoeve van genetisch gemanipuleerd voedsel (GMO’s) die door foute multinationals als Monsanto (o.a. producent van het giftige product Round-Up) en Syngenta, bedrijven die naast bestrijdingsmiddelen en pesticiden ook de ooit zo gezonde (kankerbestrijdende) broccoli, maïs en soja modificeren. Wist je dat in het bedrijfsrestaurant van Monsanto ‘geen’ GMO’s verkocht en geserveerd worden? En wel om redenen dat hun eigen personeel gezond en wel voor ze moet kunnen blijven werken. Zelf nuttigen ze het ook niet in de huiselijke sfeer horen we steeds vaker van interne bronnen. Meer lezen
sync-logo

Motto Steve Jobs zorgt voor voedselrevolutie

Experts verwachten dat tot 2020 de vraag naar vlees verdubbelt ten opzichte van nu. Dit is problematisch, want de dierlijke voedselketen is de meest intensieve. Zo zorgt de productie van dierlijk voedsel voor 14,5 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast is er voor de productie van vlees ook een immense hoeveelheid aan land en water nodig en zorgt het voor grondwatervervuiling en misbruik van antibiotica. En dan is het onderwerp dierenwelzijn nog niet eens aangesneden.

Om de problematiek rondom vlees te verminderen – of beter nog, weg te nemen – zou iedereen vegetariër moeten worden. Toch is dit voor veel mensen geen aantrekkelijk vooruitzicht. De gedachte aan ’smakeloze’ vleesvervangers, of het niet willen laten staan van vlees neemt al snel de overhand. Gelukkig ligt een oplossing in het verschiet. Meer lezen

Een gedachte over “Laten we onszelf echt vergiftigen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.