TTIP: Duistere agenda wordt uitgerold

Ik zal wel van een andere planeet komen, want zijn er nou werkelijk nog zoveel mensen die niet (willen) zien welke duistere ‘agenda’ hier wordt uitgerold?

logo Gewoon NieuwsHet voorstel tot “regulerende uitwisseling” zal wetten afdwingen die door democratisch gekozen politici zijn opgesteld door middel van een uitgebreid screening proces. Dit proces zal plaatsvinden onder de 78 staten, niet alleen in Brussel en Washington DC. Deze wetten zullen worden beoordeeld op het al dan niet verenigbaar zijn met de economische belangen van de grote bedrijven.(!) De verantwoordelijkheid voor deze screening ligt bij de ‘Regulatory cooperation body´, een permanente, ondemocratisch, en ontoerekenbare vergadering van Europese en Amerikaanse technocraten.

Zowel de Commissie als de Amerikaanse staat zullen in staat zijn om onnodige druk op regeringen en politici uit te oefenen op grond van deze maatregel wanneer deze krachtige spelers worden uitgezet in de nationale wettelijke procedures. Deze twee autoriteiten zullen ook zeer waarschijnlijk dezelfde agenda delen: het handhaven van de belangen van de multinationals.

In het artikel van gisteren onder andere over de dringende waarschuwing voor het grote dreigende gevaar dat uitgaat van de supermacht van de financiële elite, die ook nu weer afgegeven is door journalist en antropoloog Joris Luyendijk, schreef ik al dat de deze dreiging niet minder wordt met het TTIP-verdrag. Meer Lezen

logo DeWereldMorgen.beGelekte TTIP-documenten bevestigen: dit bedreigt democratie

Auteur Herman Michiel

Volgens de internationale vakbondskoepel International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Association blijkt uit de TTIP-onderhandelingen dat dit verdrag een rechtstreekse bedreiging is voor de democratie in de VS en de EU. Meer lezen


The Alex Jones Channel

3 gedachtes over “TTIP: Duistere agenda wordt uitgerold

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.